Doeners met Denkkracht

Edwin Brinkman

Na mijn studie HEAO Accountancy heb ik de studie Master Accountancy en Controlling gevolgd en in 2014 behaald. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest in de accountancy vond ik de toegevoegde waarde die wij als controlerend accountant kunnen bieden onvoldoende. Daarnaast wil ik met een organisatie vooruitkijken en niet achteruit. Dat is de reden dat ik de overgestap heb gemaakt naar de functie van financial controller in het Midden- en Kleinbedrijf. Hier ben ik verantwoordelijk geweest voor de aansturing van het finance team, het jaarrekening traject, de implementatie van een nieuw en mede zelf ontwikkeld voorraad management systeem gekoppeld met de financiële administratie, het begeleiden en integreren van bedrijfsonderdelen vanuit een overname en was ik onderdeel van het management team.

Na zeven jaar in dienst te zijn geweest als financial controller was het voor mij tijd om een nieuwe uitdaging aan te grijpen. Iets wat al langer in mijn gedachten rond speelde namelijk zelfstandig ondernemer. Het enige wat mij daarin tegenhield is het ontbreken van een team van gespecialiseerde en opgeleide ‘collega’s’, want alleen is ook maar zo alleen en minder inspirerend. Met het team van BlinQ is dit voor mij de ideale oplossing om de stap naar zelfstandig ondernemer te maken als bedrijfs-, finance- en projectadviseur met een hands-on mentaliteit.

Ik wil graag bedrijven en instellingen helpen met vraagstukken op het gebied van interne AO/IC beheersing, het ondersteunen en meehelpen met het jaarrekening traject of andere financiële rapportages en interim-management. Ik heb een financiële achtergrond met een commerciële mind set, daardoor ben ik in staat om financiële- en commerciële mensen in contact met elkaar te brengen in het bedrijfsproces waar het vaak knelt. Het geeft mij energie en een kick om te zien dat een project aan het eind succesvol is geslaagd!

Opdrachten

april 2020 – heden Prinses Maxima Kindcentrum voor Oncologie

Financial controller

november 2018 – heden Gemeente Zwolle

Procesadviseur Afdeling Fysieke Leefomgeving

Edwin Brinkman

Typisch Edwin

Interim-management
Jaarrekening traject
Procesverbetering
AO/IC Planning & Control
Systeem integratie

Leergierig
Gemotiveerd
Eigenwijs
Hands-on

Contactgegevens Edwin:
06 – 46114732
edwin@handsoncontroller.nl