Doeners met Denkkracht

Jan Oechies

Voor mijn stap naar zelfstandig ondernemend professional ben ik werkzaam geweest als financial officer bij de ITM Groep in Kampen. Dit familiebedrijf produceert hoogwaardige machines. Hier heb ik veel ervaring opgedaan met administratieve processen in een productiebedrijf. In de bijna 30 jaar ervoor heb ik bij Deloitte een grote verscheidenheid aan interim opdrachten uitgevoerd op economisch-, financieel- en administratief gebied bij voornamelijk lokale overheid, onderwijs en non-profitorganisaties. De opdrachten hebben betrekking op advisering, aansturing en implementatie van verbetertrajecten op het vlak van bedrijfsvoerings- en administratieve processen.

Om mijn opgedane ervaringen nog beter in de praktijk te kunnen brengen heb ik begin 2015 de uitdaging opgepakt om mijn eigen onderneming te starten. Het feit dat ik graag samenwerk en het belangrijk vind onderdeel uit te maken van een groep maakt de aansluiting bij BlinQ een voor de hand liggende. Daarnaast zijn het bijna allemaal oud collega’s waarmee ik in het verleden op zeer prettige wijze heb samengewerkt. Dan weet je dus dat je van elkaar op aan kunt.

Ik omschrijf mijzelf als een financieel professional, no-nonsens, oplossingsgericht met hands-on mentaliteit. In mijn werkzaamheden ben ik dienstverlenend met oog voor mijn omgeving. Daarnaast vervul ik al snel de rol van vraagbaak. Ik ben binnen een team breed inzetbaar in zowel de controlerende-, analyserende -als adviserende rol. Door mijn kennis en ervaring ben ik in staat om snel mijn weg en plaats binnen een organisatie te vinden. Het behalen van doelstellingen behoort tot mijn natuurlijke kwaliteiten, waarbij ik een klantvriendelijke opstelling niet uit het oog verlies. Uit evaluaties van klanten van door mij uitgevoerde opdrachten komen de volgende kernwoorden naar voren: flexibel, loyaal, sociaal vaardig, daadkrachtig, humor en professioneel.

Opdrachten

Oktober 2020 – heden GGD Noord- en Oost Gelderland

Adviseur financiële administratie

April 2020 – augustus 2020  Gemeente Veenendaal

Adviseur P&C

September 2019 – april 2020 Veiligheidsregio Fryslãn

Ondersteuning Planning & Control

Januari 2019 – december 2019 Stichting de Posten

Ondersteuning Financiën & Administratie

Augustus 2018 – heden Stichting De Posten

AO/IC medewerker

Januari 2018 – heden  Gemeente Zwolle

Ondersteuning bij Informatievoorziening ESF Subsidies 2017-2020

December 2017 – mei 2018  Veiligheidsregio Fryslãn

Ondersteuning Jaarrekeningtraject

April 2015 – januari 2018  Gemeente Wageningen

Financieel adviseur met o.a. de volgende taken:

Consulent voor de afdeling Beleid & Samenleving
Begeleiding invoering van de Vennootschapsbelasting
Lid werkgroep belast met de nieuwe werkwijze opstellen begroting
Opstellen beleidsnotities

Jan Oechies

Typisch Jan

Gemeentefinanciën
Planning & Control
AO & IC

Dienstverlenend
oplossingsgericht
Hands-on

Contactgegevens Jan:
06 – 542 56 119
joechies@oechiesconsultancy.nl