Doeners met Denkkracht

Otto de Jong

Na het afronden van mijn HEAO studie Bedrijfseconomie in 2005 ben ik gestart bij Deloitte Management Support. Gedurende een aantal jaren heb ik diverse opdrachten gedaan bij een aantal overheidsinstellingen. Daarnaast heb ik een Post-HBO opleiding financieel controller afgerond.

Vervolgens heb ik in 2010 de overstap gemaakt naar het zelfstandig ondernemerschap en me aangesloten bij BlinQ. Dit heb ik twee jaar met veel plezier gedaan. Hierna heb ik weer gekozen voor het in loondienst gaan bij de Gemeente Zwolle als financieel controller. In deze tijd heb ik onder andere mogen meewerken aan het in control krijgen van de gedecentraliseerde taken binnen het sociaal domein. Het waren uitdagende tijden, echter na een aantal jaren in dienstverband begon ik toch weer wat “onrustig” te worden. Op zoek naar nieuwe uitdagingen, het gemis aan diversiteit in opdrachten en het werken binnen verschillende organisaties heeft me doen besluiten om te vragen of ik weer bij BlinQ mocht aansluiten. Ik heb reeds twee jaar kunnen ervaren hoe het is om samen te werken met andere BlinQers en dit beviel goed. Het delen van vaktechnische kennis, kunnen sparren met collega’s en het gezamenlijke netwerk is een geweldige aanvulling op het zelfstandig ondernemerschap.

Ik omschrijf mezelf als iemand die klantgericht en flexibel is. Daarnaast werk ik graag in een team. Mijn resultaatgerichte instelling en analytische vermogen komen bij opdrachten goed van pas. Een passie heb ik voornamelijk voor financiën, planning & control en bedrijfsvoering. De afgelopen jaren heb ik onder andere ervaring opgedaan met, jaarverslaggeving, ondersteuning bij beleidskeuzes en de ontwikkeling van stuurinformatie.

Opdrachten

juni 2023 – heden Meerinzicht

Financieel Adviseur

april 2023 – heden Gemeente Zwolle

Financieel Adviseur

februari 2022 – april 2023 Omgevingsdienst IJsselland

Financieel adviseur 

januari 2019 – heden  Gemeente Veenendaal

Adviseur Planning & Control

oktober 2020 – januari 2022 Gemeente Zutphen

Financieel adviseur Participatie

februari 2020 – juli 2020 Zonnehuisgroep IJssel-Vecht

Ondersteuning jaarrekeningtraject

april 2019 – juni 2020 Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland

Financieel adviseur

Otto de Jong

Typisch Otto

Planning & Control
Publieke sector
Bedrijfsvoering

Resultaatgericht
Samenwerken
Analytisch

Contactgegevens Otto:
06 – 45 27 55 45
ottojongde@gmail.com